• Samsung Galaxy Grand Prime

    Normaal gesproken zou Samsung voor zijn luxere toestellen voor een AMOLED scherm kiezen, maar voor de Galaxy Grand Prime heeft Samsung gekozen voor een 5 inch 540×960 display. Ook al kun je nog van een gebruikelijke afstand het scherm nog redelijk scherp bekijken, is het wel te merken dat er een kleine pixel dichtheid van 220 ppi is gebruikt. Tegenwoordig worden we ontzettend verwend door een lading aan luxe smartphones. De Galaxy Grand Prime is dan ook uitgerust met een nette 8 megapixel achter camera en een 5 megapixel voor camera.

    Het wordt ons wel duidelijk gemaakt dat niet elk toestel gelijkwaardig wordt geoptimaliseerd.  verborgen in de Grand Prime zit een vervangbare 2600 mAh betterij, je zou verwachten dat hij langer mee zou gaan dan de Galaxy S6 maar helaas is dat niet het geval. De batterij gaat zeker lang genoeg mee en in principe zou je het toestel 6,5 uur kunnen gebruiken maar we hadden er wel meer van verwacht.

    Het is lastig om dit toestel aan te raden terwijl er meerdere toestellen in de loop zijn met een gelijkwaardige prijs en met meer specificaties en beter resultaat. De Asus Zenfone 2 heeft niet alleen veel betere kwaliteiten, maar ziet er ook een stuk moderner uit. Onze andere keus is de Microsoft Lumia 640.

     

Comments are closed.